Uitgelijnd logo Randstad Makelaars

Uitgelijnd logo Randstad Beheer

Uitgelijnd logo Randstad Fonds

Alle benodigde logos. 1 kleurig Positief en Negatief.

Voorwoord 
Eind oktober benaderde Pim mij. Pim is een ambitieuze ondernemer die samen met zijn partner het makelaarsbedrijf RandstadMakelaars.com. RandstadMakelaars.com is een opkomende makelaarskantoor die zich vooral bezighoud met het ver/ -kopen, ver/ -huren van pandjes in de Randstad. Ook beheren ze pandjes. Je kunt tevens ook beleggen in pandjes vandaar de RandstadFonds.com. Deze 3 onderdelen maken dit bedrijf compleet. 

Positief wat mij opvalt zijn de kleuren. Vind de huidige kleuren heerlijk om mee te werken. De uitwerking van het huidige logo vind ik echter iets minder. Voor deze opdracht heb ik wat margins en andere waardes aangepast.

Voorstudie voor rebranding Randstad Makelaars

Gekozen kleurenpalet PMS + RGB waardes

Kleuren
De opdrachtgever heeft aangegeven dat ze het logo willen behouden. Dit betekend dat de kleurenpalet ook meteen bepaald is. Om de kleuren compleet op elkaar af te stemmen heb ik de PMS waardes vastgesteld. Aangezien ze redelijk veel drukwerk verwachten, is dit redelijk belangrijk om deze waardes goed te definiëren. Denk aan TE KOOP/HUUR borden. Business Cards, Folders. Alles moet hetzelfde gevoel uitstralen. Deze waardes dienen ook op RGB hetzelfde eruit te zien. 

Gekozen PMS kleuren voor Randstad Makelaars

Verschillende concepten

Concepten
Het logo is een statische vorm waar je weinig mee kunt doen. Een ovale vorm op een vierkant blad, kun je weinig mee doen. Toch heb ik, vind ik zelf dan, een leuke manier gevonden hoe deze vorm toch je aandacht krijg. Door het logo 30 graden te kantelen en hem op de 'RANDjes' af te laten lopen, krijg het logo ineens meer dynamiek. Het is zowaar best interessant om naar te kijken. Deze vorm neem ik als basis voor de gehele stijl. 

Concept 1 - 30 graden gedraaid logo met afloop

Concept 2 - strak 1 kleurig background met line-art