Voorkant van de kaart
Interieur van de zaak
Stadscafé Rijke & Zn is één van de bekendste kroeg in Dordrecht! Jong, oud je komt er van alles tegen. Zomers is ook een toeristentrekpleister. Het Stadscafé heeft namelijke een perfecte ligging. Midden op het Arij Scheffersplein trekt dit kleine café de ogen van voorbij trekkend mensen. Wat mij erg opvalt is de unieke gevel. Deze kleur van deze gevel rood steekt heel erg af tegen alle andere gebouwen. Don (de eigenaar)  benaderde mij om voor het café een nieuwe kaart vorm te geven, wist ik meteen met welke kleuren ik wilde werken.​​​​​​​
Het kleurenpalet was meteen duidelijk. De kleuren van de gevel moeten het design maken. Het overal beige met de unieke kleur rood maakt het dan meteen herkenbaar. Samen met een donkere kleur rood (de kleur van een dubbel of quad biertje) voelt deze kaart helemaal Stadscafé. Je krijgt stiekem meteen trek in speciaal-biertje. 
https://color.adobe.com/StadsCafe-color-theme-11716852/

Samen met barman John hebben we een plan opgezet hoe we op een duidelijke manier alle producten kunnen laten zien.
Binnenkant van de kaart
Stadscafé Rijke & Zn gaat met zijn tijd mee. BIER is weer helemaal hip, dus investeert dit bedrijf dan ook in het bieraccessoirement. Van een simpele vaas Heineken, tot aan 'Whisky infused cuvee'. De keuze is reuze! 
1. Reality Sunday
Omdat het een café is en niet een sterrenrestaurant heb ik gekozen voor een wat stoerdere ouderwetse aanpak. Dit past bij het publiek dat de kroeg trekt. De kopjes moeten echt en authentiek overkomen. Deze font maakt dat helemaal waar.

2. Mont Bold
Leesbaarheid is een belangrijk aspect bij het vormgeven van een kaart. Vorm volgt functie zeg ik altijd. De font Mont in UPPERCASE is een zeer leesbaar lettertype wat met de tijd meegaat. 

3. Raleway 
Voor de kleine beschrijvingen heb ik voor de font Raleway gekozen. Deze moderne font heeft een ouderwetse cijfer stijl. Deze past helemaal bij de font Mont
Landscape/Portrait 
Zoals ik al eerder zei: "Vorm volgt functie!" Het is belangrijk dat een kaart goed in de handen ligt, maar grootste gedeelte van de tijd staat de kaart in zijn houder. Wat kun je daar aan doen? Ik heb de kaart zo vormgegeven dat de belangrijke informatie van de kroeg de lezen en te zien is als de kaart in liggende positie verkeerd. Openingstijden, Logo Stadscafé, "Kaart", de Dordtse vlag, Arij Scheffer, Lagunitas en een QR-code 
Untappd
Om de kaart te breken kwa vormgeving en het afwisselend te houden hebben we het blokje UNTAPPD bij toegevoegd. Stadscafé is een officiële venue van UNTAPPD. Gasten die bij lid zijn van deze dienst krijgen een notificatie op hun telefoon als de kroeg een nieuw biertje aanbiedt. Deze groeiende service is goed voor de fans van bier en krijgt dus een prominent plekje.
Submit
Thank you!