Sfeerbeeld Tij Festival. Volgend jaar met echte footage van het festival

Concept

Na een hoop brainstorm. Heb ik mijn PITCH concept in de prullenbak gegooid. De Positionering en drijfveren die ik van Lonneke verkregen heb, heeft een groot aandeel gehad in mijn denkwijze voor dit project. Ik was veel te veel bezig met het concept 'eb en vloed'. Grote Kerk die onderwater staat is een voorbeeld wat uit mijn handen kwam. Nee het moet positief zijn. Daarbij moet de huisstijl staan als een huis wat voor meerdere jaren gebruikt kan worden voor eventueel meerdere thema's. 

Daarbij ben ik ook te weten gekomen dat de main focus de lichtkunstwerken aan het water zijn. Samen met het idee van laat in de winter en dat het vroeg donker is, deed mij vooral doen om de stijl om te gooien wat meer bij deze gegeven past. Zeg maar vaarwel tegen het koude blauwe en zeg hallo tegen het wonderlijke paars/blauw in contrast met oranje/geel. 
Logo

Het logo is niet veranderd gebleven sinds de pitch. Zoals Lonneke vertelde: "Het is een artwork opzich." Dit is natuurlijk heel toepasselijk op het festival. Wat wel veranderd is is het idee over het logo. Dit embleem staat in het teken van het festival. Omdat het festival van onderwerp veranderd is het moeilijk om een bijpassend logo voor te verzinnen, dus waarom verander het logo niet mee met thema van het jaar. Natuurlijk moet het wel herkenbaar zijn, daarom zijn er wel wat regels aan verbonden. Zo dient de 'T' en de 'J' altijd aan elkaar verbonden zijn. Zo staat het logo altijd een beetje scheef omhoog. Denk dat dit een grote toevoeging aan de stijl is, omdat je meteen kunt zien welke editie het logo betreft.
Dit jaar is het logo en de bijpassende stijl golvend. Dit omdat het festival in het teken staat van de Sint Elisabeth vloed. Het logo zal altijd in een volle en een outlined versie komen. Zo kunnen we makkelijk foto's branden, zonder dat het storend is.