U City Sneakers
Logo / Stickers
Dit project was fun! Marlies is een creatieveling die custom NIKE schoenen maakt. Thuis kleurt ze met speciale textiel verf deze schoenen naar elke wens. Ze is voornamelijk bekend geworden door haar AH Nike Schoen. Deze schoen ging viral. Iedereen wilde deze schoenen hebben, inclusief ikzelf. 

Nu hebben we een leuke ruildienst afgesproken. Ik toffe custom Sinisters Nike's, zij een mooi logo. 
De prijs zou ongeveer hetzelfde zijn, dus daarom kozen we hiervoor. 


Photo: Copyright © Ucitysneakers

Marlies is al een tijdje bezig in deze business, dus ze wist precies hoe het logo er 'ongeveer' uit moest komen te zien. De 2 belangrijkste elementen? SCHOEN en UTRECHT (skyline).

Alhoewel ik een beetje skeptisch was over het gebruik van een skyline als logo, zag ik ook wel de potentie ervan in. De grachtjes zag ik als groeven van de schoen. de grote Domtoren zou kunnen fungeren als zool. Ja dit kan best wat worden. 

Tijd om even een snelle schets te maken.
De schets was goed gekeurd. Wel zat ik zelf te twijfelen hoe ik de veters zou vormgeven. Dit element kan TE druk worden. Hier moet iets simpelers voor te vinden zijn. D.m.v. soepele bewegingen heb ik toch de veters weten uit te drukken. De vorm sluit aan op de skyline, waardoor het niet TE veel opvalt. 


Aanvankelijk wilde we het NIKE logo op de schoen hebben. Uiteraard kunnen we dit niet doen i.v.m. copyright schenden. De swoosh van het NIKE logo lijkt op het uiteinde van een kwast. Door een kwast op de zeikant te plaatsen, heb je het idee dat het een NIKE schoen is, maar zonder gebruik van het logo. Een hele leuke oplossing.