Voorbereiding
Jhingoer Advocaten benaderde mij eind februari. De vraag was of ik misschien een één duidelijke stijl kon maken. I.v.m. mijn eerdere ervaringen met Sintra Advocatuur vroeg Frans of ik dat ook met hun huidige stijl kan doen. Dat moment was ik nog bezig met 2 andere opdrachten. Toch ging mijn gedachte regelmatig al naar het vormgeven van deze klus. 
Na een periode twee weken sporadisch brainstormen, ben ik met wat ideetjes gekomen. 
JHINGOER OUDE DESIGN 
Huidig logo kaartjes
Huidig logo kaartjes
Huidig Design
Wat mij meteen opvalt aan dit logo is dat het eigenlijk niet zo'n slecht logo is. Buiten het woordlogo is de het beeldmerk 'de Jaguar'  best een aardige vorm om te zien. Het woord 'Jhingoer' klinkt ook beetje als 'Jaguar'. De keuze voor een Jaguar als logo is dus helemaal perfect. Een Jaguar straalt natuurlijk kracht, zelfverzekerdheid uit. Dit wil je ook aan je klanten uitstralen. Hoewel het een leuke vorm is, vind ik de vorm veel te veel lucht hebben -het verdwijnt een beetje. Als ik het woord Advocatenkantoor niet lees, denk ik stiekem aan een sportmerk. De vorm heeft snelheid, eenvoud en souplesse. 
Mijn eerste ingeving is wel dat we wat met die lijnen moeten gaan doen, maar dan op een andere manier. ​​​​​​​

Voorstel van kleuren. Daarbij staat Koloniaal Rood © Centraal

Kleur
Wat ik aan het huidige vormgeving ook erg prettig vind is de kleur rood die word gebruikt op de visitekaartjes. Het is een krachtige, sterke, eigentijdse kleur. Hier kiezen we één duidelijke kleur voor d.m.v. PANTONE ©. Mijn voorkeur gaat naar PMS 1817 C en PMS 499 U. Deze kleur voelt krachtig doch degelijk. Om deze kleur niet al te hard laten spatten, lijkt mij het mooi om de ondergrond een soort zachte beige (Soft Paper) te gebruiken. 

Aanpassing van huidig logo met nieuwe kleuren en font

Concepten
Ik heb beloofd om met drie ideetjes te komen. Hetzij; ¹ Een moderne versie van het huidige logo; ² Een speelse manier met de huidige Jaguar; ³​​​​​​​ Een volledige nieuwe in 'Sinisters' stijl. 
4. Een Jaguar in silouette vorm.
¹ Mij sprak de vorm van de Jaguar meteen aan om dat je bijna het woord erin ziet. Na het tekenen van het concept vond ik dat het heel erg druk oogde. Ik kan begrijpen als jullie meer van dit concept wilt zien, maar mijn gevoel zegt dat dit te druk wordt. 

² Moderne versie van huidig logo; Ik wilde de strakheid van het logo iets verminderen. Hier heb ik een penceel brush voor gebruikt. Het woord hierdoor meteen een kunstzinnig object. Heel interessant. Als ik hier aan verder werk zal het natuurlijk gaver worden. Maar ook hier had ik niet het gevoel dat het goed overkomt waar het bedrijf mee bezig is.
³ Jaguar van voren; bij het zoeken op Google naar Jaguar, kwam ik ineens een foto tegen van het gezicht van voren. Dit sprak mij meteen aan. Deze heb omgezet naar illustrator en verschillende versies van gemaakt. 

Ideetje om 'Jhingoer' in de Jaguar te plaatsen. 

Verschillende versies van jaguar(s). Eerst gekozen voor de normale jaguar.
Daarna wat voorbeeldjes van de zwarte jaguar. 

Jaguar in silouette; Bij het laten zien van de 3 concepten werd mij gevraagd of ik een 4de concept zou kunnen maken. Een Jaguar in silouette vorm. Natuurlijk volg ik de wensen op van mijn klanten. Ben met deze versie ook tevreden. Ik heb in snel tempo de silouette van 6 verschillende panters gepakt. Het beste van iedere panter heb ik gebruikt voor een unieke panther. Zo heb ik de kop van de ene gebruikt, het lichaam van de andere en de staart van weer een andere panter. In een animatie hieronder kun je het verloop zien. Onderaan deze pagina zie je een voorbeeld op een mock-up van de businesscards.

Animatie van proses designen van de Jaguar

Uiteindelijk goedgekeurde logo Jhingoer Advocaten

Aanpassingen Font German. Schreven zijn weggehaald. Stammen gelijk gezet.

Font / Woordlogo
TIMES
Zeer mooie font. Jaguar, Costes en andere bedrijven gebruiken deze soort schreefloze font. toch moderne font. Het oogt stabiel, modern en vertrouwen.

Raleway
Een prachtig font die gecreeerd is voor web. Je zult naast een custom font altijd een betrouwbare font nodig hebben die je voor alles zou kunnen gebruiken.

PANTONE 499U  'Kolonial Red'

Combinatie oud/nieuw
Het is leuk om iets van het huidig design terug te laten komen. Met de simpele lijnen (die een jaguar maken) gaan we hele unieke vormen creëren. Hier gaan we op een kunstzinnige manier mee spelen. Graag zie ik in de gehele stijl deze vormen terugkomen. We gaan hier proberen nog bladgoud aan toe te voegen. Als jullie tevreden zijn natuurlijk?!

Mock-up van 'Natural Bio Top' visitekaartjes 300gr met geimpregneerde logo.
Voorkant blijft voor iedere kaartje hetzelfde. Informatie kant is voor ieder persoon anders.  

Visitekaartjes
De visitekaartjes worden voor iedereen uniek. Bij de drukker kan ik regelen dat op 1 drukplaat meerdere designs kan komen, waardoor je meer vrijheid hebt per person.
Mij lijkt het leuk om de spierlijnen te gebruiken als stijl. Iedereen krijgt een gedeelte van de Jaguar als het ware. Daarmee kwam ik meteen op het idee om bij het briefpapier, alle spieren te combineren die als het ware weer de gehele Jaguar maakt. 
Ik raad mijn klanten altijd Biologisch Eco papier te gebruiken voor visitekaartjes. Dit voor het uiteraard voor het millieu, maar ook omdat het chique oogt. Het heeft niet zo'n goedkope look. Daarbij komt een Uncoated kleur hier perfect op. Zie de close-ups van de visitekaartjes hieronder. 

Ik stel ook voor om op de achterkant de Jaguar te laten impregneren. Hierdoor krijgt je kaartje een extra dimensie. Je VOELT het logo ook nog eens. Hiermee onderscheid je je van heel veel andere. 
Stuur
Thank you!